Způsoby přípravy de-alkoholizovaných nápojů (pivo, víno)

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Způsoby přípravy de-alkoholizovaných nápojů (pivo, víno)

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Způsoby přípravy de-alkoholizovaných nápojů (pivo, víno)
Autor: Bartoš, Milan
Vedoucí: Kubáň, Vlastimil
Abstrakt: Cílem bakalářské práce bylo zpracovat formou literární rešerše možné způsoby snížení obsahu ethanolu v nápojích (pivo, víno). V předložené bakalářské práci jsou bližším způsobem popsány tepelné a membránové procesy. Z tepelných procesů je pozornost věnována vakuové destilaci a tenkovrstvému odpařování. U membránových procesů je popsána reverzní osmóza, dialýza, pertrakce a pervaporace. Pozornost je zaměřena také na postupy s úpravou technologie a receptury omezující tvorbu ethanolu za využití vhodných mikroorganismů.
URI: http://hdl.handle.net/10563/31953
Datum: 2015-02-02
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 38460


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
bartoš_2015_dp.pdf 1.851Mb PDF Zobrazit/otevřít None
bartoš_2015_op.pdf 525.7Kb PDF Zobrazit/otevřít None
bartoš_2015_vp.pdf 527.0Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet