Vliv aplikace fosforečnanů a dalších látek na barvu masných výrobků

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Vliv aplikace fosforečnanů a dalších látek na barvu masných výrobků

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Vliv aplikace fosforečnanů a dalších látek na barvu masných výrobků
Autor: Hladíková, Zuzana
Vedoucí: Plšková, Mária
Abstrakt: Diplomová práce pojednává o barvě masa a masných výrobků. Také se zabývá vlivem fosforečnanů a látek rostlinného původu na barvu masných výrobků. V praktické části jsou vyhodnoceny parametry charakterizující barvu, mezi které se řadí L* světlost, E* rozdíl barev, C* měrná čistota a h ° měrný úhel. Měření barvy probíhalo pomocí metody spektrofotometrické. Pro experiment byly použity fosforečnany DSP a MSP v koncentracích od 0 do 0,45 hmot. % v přídavcích po 0,05 hmot. % a mouky kukuřičná, amarantová a rýžová přidávané v koncentracích od 0 do 2,00 hmot. % po kroku 0,25 hmot. %.
URI: http://hdl.handle.net/10563/31990
Datum: 2015-02-02
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 38521


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
hladíková_2015_dp.pdf 1.715Mb PDF Zobrazit/otevřít None
hladíková_2015_op.pdf 452.8Kb PDF Zobrazit/otevřít None
hladíková_2015_vp.pdf 434.4Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet