Lipolytická aktivita potravinářsky významných mikroskopických hub

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Lipolytická aktivita potravinářsky významných mikroskopických hub

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Lipolytická aktivita potravinářsky významných mikroskopických hub
Autor: Bednaříková, Andrea
Vedoucí: Hauerlandová, Iva
Abstrakt: Práce se zabývá problematikou stanovení lipolytické aktivity mikroorganizmů v mléčném tuku. Nejprve jsou charakterizovány tuky a oleje, dále lipolytická aktivita mikroorganizmů a metody stanovení lipolytické aktivity. Cílem práce bylo stanovit lipolytickou aktivitu plísní a kvasinek využívaných při výrobě potravin a kontaminantů v mléčných výrobcích plynovou chromatografií. Metodika byla založena na stanovení volných mastných kyselin pomocí dvojího způsobu přípravy vzorků. Dle získaných výsledků není takto navržená metoda vhodná pro stanovení lipolytické aktivity mikroorganizmů. Proto byla v závěru práce formulována doporučení pro další optimalizaci této metody.
URI: http://hdl.handle.net/10563/33582
Datum: 2015-01-20
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky
Studijní obor: Technologie tuků, detergentů a kosmetiky
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 39332


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
bednaříková_2015_dp.pdf 2.596Mb PDF Zobrazit/otevřít
bednaříková_2015_vp.pdf 493.0Kb PDF Zobrazit/otevřít
bednaříková_2015_op.pdf 461.2Kb PDF Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet