Charakteristika a výskyt patogenních mikroorganismů v potravinách

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Charakteristika a výskyt patogenních mikroorganismů v potravinách

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Charakteristika a výskyt patogenních mikroorganismů v potravinách
Autor: Hrubý, Radek
Vedoucí: Buňková, Leona
Abstrakt: Tato práce popisuje a charakterizuje nejčastější patogenní bakterie vyskytující se v potravinách. Jsou zde popsány podmínky jejich množení a růstu, jejich patogeneze. Je také naznačena možnost prevence před jejich pomnožením v potravinách. Další část práce je zaměřena na charakteristiku vybraných rodů kvasinek a plísní. V práci je také zmíněno o nejčastějším viru – viru hepatitidy A. V této části je uveden výskyt kvasinek a jejich patogenita a je zde charakteristika některých rodů, které nejčastěji napadají potraviny. U plísní je popsána jejich nenáročnost na prostředí a předměty, na kterých mohou růst. V poslední části je zmíněna důležitost hygienické čistoty nejen provozních místností a výrobního zařízení, nádobí a náčiní, ale i člověka, jakož nejčastější možnost kontaminace potravin.
URI: http://hdl.handle.net/10563/35780
Datum: 2004-10-15
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav potravinářského inženýrství a chemie
Studijní obor: Ekonomika a hygiena výživy
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 956


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit

K tomuto záznamu nejsou připojeny žádné soubory.

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet