Stravovací návyky mladých lidí a rizika plynoucí z jejich nesprávné výživy

DSpace Repository

Language: English čeština 

Stravovací návyky mladých lidí a rizika plynoucí z jejich nesprávné výživy

Show simple item record

dc.contributor.advisor Buňka, František
dc.contributor.author Malá, Eliška
dc.date.accessioned 2016-06-06T08:31:21Z
dc.date.available 2016-06-06T08:31:21Z
dc.date.issued 2005-02-07
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/35887
dc.description.abstract Tato práce byla zaměřena na stravovací návyky mladých lidí od 15 do 30 let. Cílem bylo provést dotazníkový průzkum v této oblasti, výsledky statisticky vyhodnotit, provést srovnání relevantních skupin a odhadnout možná rizika plynoucí z nesprávné výživy. Z průzkumu vyplynulo, že zdravější stravovací návyky mají dívky a ženy ve srovnání s opačným pohlavím. Také u lidí s nadváhou (BMI nad 25) byly v mnoha ohledech pozorovány horší stravovací návyky než u respondentů s nižším BMI.
dc.format 82 s., 33 s. příloh
dc.format.extent 1761747
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Pouze v rámci univerzity
dc.subject výživa lidí cs
dc.subject bílkoviny cs
dc.subject tuky cs
dc.subject sacharidy cs
dc.subject vitaminy cs
dc.subject výživové doporučené dávky cs
dc.subject obezita cs
dc.subject Body mass index cs
dc.subject nutrition of people en
dc.subject proteins en
dc.subject lipids en
dc.subject carbohydrates en
dc.subject vitamins en
dc.subject population reference intake en
dc.subject obesity en
dc.subject Body Mass Index en
dc.title Stravovací návyky mladých lidí a rizika plynoucí z jejich nesprávné výživy
dc.title.alternative Eating Habits of young People and Risks of their Malnutrition
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Šimůnek, Jan
dc.date.accepted 2005-06-21
dc.description.abstract-translated This master thesis was focused on food diet habits of the young from 15 to 30 years. The aim was to make a questionnaire survey in this area, to analyze the results through statistical analysis, to carry out a comparison of relevant groups and to estimate a possible risk ensuing from poor nourishment. From the survey ensued, that healthier food habits have girls and women in comparison with opposite sex. Also overweight people (BMI over 25) have in many ways worse food habits than the respondents with lower BMI.
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství a chemie
dc.thesis.degree-discipline Ekonomika a hygiena výživy cs
dc.thesis.degree-discipline Economics and hygiene of nutrition en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing.
dc.thesis.degree-program Ekonomika a management cs
dc.thesis.degree-program Economics and management en
dc.identifier.stag 1068
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2005-05-31


Files in this item

Files Size Format View

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account