Zajištění a zánik obchodních závazků v současné právní úpravě. Projekt zániku zástavního práva institutem nedobrovolné dražby dražebníka MORAVIA PRODUCT s.r.o.

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Zajištění a zánik obchodních závazků v současné právní úpravě. Projekt zániku zástavního práva institutem nedobrovolné dražby dražebníka MORAVIA PRODUCT s.r.o.

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Zajištění a zánik obchodních závazků v současné právní úpravě. Projekt zániku zástavního práva institutem nedobrovolné dražby dražebníka MORAVIA PRODUCT s.r.o.
Autor: Matušinová, Zuzana
Vedoucí: Vrána, Bohumil
Abstrakt: Diplomová práce pojednává o problematice zajištění a zániku obchodních závazků v současné právní úpravě. V teoretické části diplomové práce je zpracován rozbor literárních poznatků vztahujících se k jednotlivým způsobům zajištění obchodních závazků a ke způsobům zániku jak splněných, tak nesplněných obchodních závazků v současné právní úpravě. Obsahem první praktické části je analýza institutu zástavního práva jako příkladu věcného práva k zajištění obchodních závazků se zaměřením na analýzu realizace zástavního práva zpeněžením zastavené věci v rámci veřejné dražby. V rámci druhé části praktické části vznikl projekt zániku zástavního práva institutem nedobrovolné dražby z pohledu dražebníka pro společnost MORAVIA PRODUCT s. r. o. i s vyhodnocením přínosu projektu pro tuto společnost. Projekt je komplexní postup nedobrovolné dražby, od přípravy k ní, vlastnímu průběhu, licitaci, až po úspěšné či neúspěšné ukončení, včetně možných úskalí.
URI: http://hdl.handle.net/10563/36518
Datum: 2005-03-07
Dostupnost: Pouze v rámci univerzity
Ústav: Ústav managementu
Studijní obor: Management a marketing
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 1830


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit

K tomuto záznamu nejsou připojeny žádné soubory.

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet