Přežívání bakterií ve fermentovaných mléčných výrobcích

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Přežívání bakterií ve fermentovaných mléčných výrobcích

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Přežívání bakterií ve fermentovaných mléčných výrobcích
Autor: Polzer, Roman
Vedoucí: Grossmann, Miroslav
Abstrakt: U fermentovaných mléčných výrobků působí jako specifická překážka kontaminace produktu konkurenční mikroflóra. Ta konkurencí při získávání živin, tvorbou peroxidů, bakteriocinů a kyseliny mléčné tvoří inhibiční prostředí pro kontaminující mikroorganismy. Tato práce se zaměřuje na schopnosti rodu Lactobacillus přežívat v mléčných produktech v závislosti na teplotě a době skladování a jeho konkurenceschopnost vůči E.coli, S.aureus, E.faecalis, a L.grayi při kontaminaci produktu.
URI: http://hdl.handle.net/10563/36644
Datum: 2004-03-01
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav potravinářského inženýrství a chemie
Studijní obor: Ekonomika a hygiena výživy
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 1971


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit

K tomuto záznamu nejsou připojeny žádné soubory.

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet