Výživová hodnota stravy při onemocnění diabetes mellitus u vězňů VV Olomouc

DSpace Repository

Language: English čeština 

Výživová hodnota stravy při onemocnění diabetes mellitus u vězňů VV Olomouc

Show full item record

No preview available
Title: Výživová hodnota stravy při onemocnění diabetes mellitus u vězňů VV Olomouc
Author: Koranda, Pavel
Advisor: Kráčmar, Stanislav
Abstract: Diplomová práce je zaměřena na dodržování výživových hodnot stravy podávané vězněným osobám s onemocněním diabetes mellitus ve Vazební věznici Olomouc v rámci Vězeňské služby České republiky. Teoretická část práce se zabývá přehledem informací a poznatků o doporučených nutričních hodnotách stravy podávané při nemoci diabetes mellitus. Obsahuje podrobnější specifikaci doporučených nutričních hodnot pro jednotlivé kategorie obviněných a odsouzených s nemocí diabetes mellitus. Praktická část je založena na porovnání doporučených nutričních hodnot vydaných Českou diabetologickou společností pro jednotlivé skupiny obviněných a odsouzených s nutričními hodnotami jídelníčků sestavených odborným personálem zdravotního oddělení GŘ VS ČR dle platného nařízení generálního ředitele. Analyzuje plnění doporučených hodnot chodů jídelníčků podle jednotlivých nutričních hodnot. Šetřením bylo zjištěno, že celkové doporučené nutriční hodnoty jídelníčků vězněných osob se stravním předpisem D9/250, jsou ve všech sledovaných nutričních ukazatelích překračovány. Jídelníčky obsahují doporučení pro jednotlivé druhy chodů.
URI: http://hdl.handle.net/10563/37344
Date: 2016-01-20
Availability: Bez omezení
Department: Ústav analýzy a chemie potravin
Discipline: Technologie potravin
Grade for thesis and defense: B 41864


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
koranda_2016_dp.pdf 3.546Mb PDF View/Open None
koranda_2016_op.pdf 513.1Kb PDF View/Open None
koranda_2016_vp.pdf 500.0Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account