Specifika výživy a bezpečnost potravin v těhotenství

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Specifika výživy a bezpečnost potravin v těhotenství

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Specifika výživy a bezpečnost potravin v těhotenství
Autor: Koňaříková, Kristýna
Vedoucí: Reslerová, Ludmila
Abstrakt: Bakalářská práce na téma "Specifika výživy a bezpečnost potravin v těhotenství" se skládá ze dvou částí, části teoretické a části praktické. Teoretická část pojednává o správném příjmu základních živin, vitamínů a minerálů. Jsou zde zmíněny důležité zdroje těchto živin, vitamínů, minerálů a jejich optimální příjem v průběhu gravidity. Dále jsou zmíněny rizikové složky potravy, které mohou mít negativní dopad v těhotenství na ženu či na plod. Uvedeny jsou jak zdravotní problémy související se stravou v graviditě, tak i onemocnění jako je obezita a gestační diabetes. V závěru teoretické části práce jsou zmíněny speciální diety v těhotenství. Praktická část je zpracována pomocí dotazníkového šetření. Cílem výzkumu bylo zjistit znalosti těhotných žen z oblasti výživy se zřetelem na informační zdroje, zjistit jak ženy své znalosti o výživě využily a zjistit problémy žen, které by mohly souviset se způsobem stravování.
URI: http://hdl.handle.net/10563/37445
Datum: 2015-12-18
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav zdravotnických věd
Studijní obor: Porodní asistentka
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 41993


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
koňaříková_2016_dp.pdf 3.982Mb PDF Zobrazit/otevřít None
koňaříková_2016_op.doc 76.5Kb Neznámý Zobrazit/otevřít None
koňaříková_2016_vp.docx 38.73Kb Neznámý Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet