Pohanka a stanovení antioxidační aktivity produktů z pohanky

DSpace Repository

Language: English čeština 

Pohanka a stanovení antioxidační aktivity produktů z pohanky

Show simple item record

dc.contributor.advisor Škrovánková, Soňa
dc.contributor.author Tioková, Veronika
dc.date.accessioned 2016-11-28T11:42:36Z
dc.date.available 2016-11-28T11:42:36Z
dc.date.issued 2016-01-20
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/37760
dc.description.abstract V teoretické části bakalářské práce je charakterizována pohanka setá (Fagopyrum esculetum Moench), její pěstování, chemické složení, vlastnosti a využití. Dále jsou popsány metody pro stanovení antioxidační aktivity s DPPH a obsahu volných polyfenolů pomocí činidla Folin-Ciocalteu. Praktická část bakalářské práce je zaměřena na zjištění vlhkosti, stanovení antioxidační aktivity metodou s DPPH a obsahu volných polyfenolů pomocí činidla Folin-Ciocalteu ve vybraných produktech z pohanky.
dc.format 62 s. (10 444 slov)
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Pohanka cs
dc.subject vlastnosti cs
dc.subject antioxidační aktivita cs
dc.subject polyfenoly cs
dc.subject Buckwheat en
dc.subject properties en
dc.subject antioxidant aktivity en
dc.subject polyphenols en
dc.title Pohanka a stanovení antioxidační aktivity produktů z pohanky
dc.title.alternative Buckwheat and the Determination of Antioxidant Activity in Buckwheat Products
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Mišurcová, Ladislava
dc.date.accepted 2016-06-06
dc.description.abstract-translated The theoretical part of the Bachelor thesis deals with characterization of buckwheat (Fago-pyrum esculetum Moench), its cultivation, chemical composition, properties and use plant as food or feed. Further, the methods are described for the determination of antioxidant activity with DPPH and the content of free polyphenols using the Folin-Ciocalteu reagent. The experimental part of thesis is focused on the determination of dry matter, antioxidant activity using DPPH method, the content of free polyphenols using the Folin-Ciocalteu in selected products from buckwheat.
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 42492
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2016-05-03


Files in this item

Files Size Format View Description
tioková_2016_dp.pdf 2.089Mb PDF View/Open None
tioková_2016_op.pdf 537.8Kb PDF View/Open None
tioková_2016_vp.pdf 534.4Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account