Význam a využití rostlin rodu Lycium

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Význam a využití rostlin rodu Lycium

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Význam a využití rostlin rodu Lycium
Autor: Vybíralová, Hana
Vedoucí: Mlček, Jiří
Abstrakt: Cílem bakalářské práce je seznámení s rodem Lycium (kustovnice). Práce je soustředěna především na druh kustovnice čínské (Lycium chinense). Počátek práce pojednává o taxo-nomickém zařazení, botanickém popisu, rozšíření a historii tohoto rodu. Dále je zmíněn výskyt, charakteristika a pěstování kustovnice čínské. Jsou popsány i obsahové látky, léčivé účinky, formy konzumace, příprava a dávkování a gastronomické využití. V užším pojetí jsou rozebrány i další vybrané druhy rodu Lycium, kustovnice cizí (Lycium barbarum), kustovnice ruténská (Lycium ruthenicum), kustovnice evropská (Lycium euro-paeum), kustovnice bledá (Lycium pallidum) a sukulentní druhy.
URI: http://hdl.handle.net/10563/38658
Datum: 2016-01-20
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav analýzy a chemie potravin
Studijní obor: Technologie a řízení v gastronomii
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 37558


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
vybíralová_2016_dp.pdf 2.354Mb PDF Zobrazit/otevřít None
vybíralová_2016_op.pdf 110.7Kb PDF Zobrazit/otevřít None
vybíralová_2016_vp.pdf 527.6Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet