Hodnocení vybraných analytických parametrů a biologicky aktivních látek výrobků z pseudocereálií

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Hodnocení vybraných analytických parametrů a biologicky aktivních látek výrobků z pseudocereálií

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Hodnocení vybraných analytických parametrů a biologicky aktivních látek výrobků z pseudocereálií
Autor: Válková, Dagmar
Vedoucí: Škrovánková, Soňa
Abstrakt: Teoretická část diplomové práce je zaměřena na charakteristiku, zpracování, zdravotní účinky a využití jednotlivých pseudocereálií pohanky, amarantu a quinoi. V práci jsou také popsány biologicky aktivní látky a analytické metody využívané pro stanovení vybraných parametrů, antioxidační aktivity a obsahu volných polyfenolů. Praktická část se zabývá stanovením sušiny, popela, hrubé bílkoviny a vlákniny, dále stanovením volných polyfenolů a antioxidační aktivity spektrofotometricky ve vybraných produktech z pseudocereálií.
URI: http://hdl.handle.net/10563/38816
Datum: 2016-01-20
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav analýzy a chemie potravin
Studijní obor: Technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: C 37821


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
válková_2016_dp.pdf 74.22Mb PDF Zobrazit/otevřít None
válková_2016_op.pdf 520.1Kb PDF Zobrazit/otevřít None
válková_2016_vp.pdf 511.6Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet