Srovnání obsahů biogenních aminů u bílých vín ze Slovácké vinařské podoblasti

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Srovnání obsahů biogenních aminů u bílých vín ze Slovácké vinařské podoblasti

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Srovnání obsahů biogenních aminů u bílých vín ze Slovácké vinařské podoblasti
Autor: Trávníková, Ludmila
Vedoucí: Buňka, František
Abstrakt: Diplomová práce se zabývá srovnáním obsahů biogenních aminů u bílých vín ze Slovácké vinařské podoblasti. V teoretické části byla popsána technologie výroby bílých vín, v druhé kapitole byly popsány mikroorganismy produkující biogenní aminy ve víně a obsahy biogenních aminů vyskytující se ve víně. Ve třetí kapitole byly popsány faktory, které ovlivňují produkci biogenních aminů ve víně. V praktické části diplomové práce bylo analyzováno 100 vzorků bílých vín od 10 různých vinařů ročníku 2012 a 2013. U vzorků byly stanoveny obsahy biogenních aminů a bylo změřeno pH. Vzorky vína byly mezi sebou porovnány a byly stanoveny možné faktory, které mohly obsah biogenních aminů ovlivnit.
URI: http://hdl.handle.net/10563/38921
Datum: 2016-01-20
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav analýzy a chemie potravin
Studijní obor: Technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 37954


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
trávníková_2016_dp.pdf 6.094Mb PDF Zobrazit/otevřít None
trávníková_2016_op.pdf 507.3Kb PDF Zobrazit/otevřít None
trávníková_2016_vp.pdf 514.6Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet