Nutriční a ekonomické hodnocení tradičních potravin a pokrmů Horácka a Valašska

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Nutriční a ekonomické hodnocení tradičních potravin a pokrmů Horácka a Valašska

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Nutriční a ekonomické hodnocení tradičních potravin a pokrmů Horácka a Valašska
Autor: Kubecová, Karolína
Vedoucí: Družbíková, Helena
Abstrakt: Cílem bakalářské práce bylo zmapovat a následně nutričně a ekonomicky vyhodnotit potraviny a pokrmy tradiční pro regiony Valašsko a Horácko. V teoretické části práce se pojednává o etnografické a geografické charakteristice daných regionů se zaměřením na vývoj zemědělské výroby. V praktické části jsou uvedeny výsledky nutričního a ekonomického hodnocení vybraných pokrmů, přičemž bylo zjištěno že, Valašské i Horácké pokrmy jsou nutričně přibližně stejně vydatné, avšak u Valašska jsou hlavním zdrojem energie sacharidy a na Horácku tuky. Z ekonomického hlediska je jedna porce Horáckého pokrmu nákladnější než Valašského.
URI: http://hdl.handle.net/10563/38939
Datum: 2016-01-20
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav analýzy a chemie potravin
Studijní obor: Technologie a řízení v gastronomii
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 44127


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
kubecová_2016_dp.pdf 735.2Kb PDF Zobrazit/otevřít None
kubecová_2016_op.pdf 108.6Kb PDF Zobrazit/otevřít None
kubecová_2016_vp.pdf 152.5Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet