Zpracování kuřecích běháků na bílkovinné produkty

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Zpracování kuřecích běháků na bílkovinné produkty

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Zpracování kuřecích běháků na bílkovinné produkty
Autor: Polášková, Kristýna
Vedoucí: Mokrejš, Pavel
Abstrakt: Cílem diplomové práce bylo posoudit možnosti přípravy bílkovinných produktů (želatin/hydrolyzátů) z kuřecích běháků, jako vedlejšího produktu drůbežáren. Teoretická část je rozdělena na tři části. První část je zaměřena na bílkovinné a nebílkovinné odpady potravinářského průmyslu a jejich využití, další dvě se zabývají výrobou a použitím želatin a hydrolyzátů. Experimentální část popisuje zpracování odtučněné výchozí suroviny ve 2 stupních (enzymové opracování a extrakce vodou). Sledoval se vliv přídavku enzymu, teploty a doby zpracování; efektivita procesu se sledovala stupněm konverze výchozího materiálu na bílkovinné produkty. Připravené produkty byly charakterizovány pevností gelu a obsahem popelovin. Výsledky byly vyhodnoceny ve statistickém programu Minitab 17 a navrženy optimální podmínky zpracování.
URI: http://hdl.handle.net/10563/38980
Datum: 2016-01-15
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav inženýrství polymerů
Studijní obor: Inženýrství polymerů
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: C 44204


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
polášková_2016_dp.pdf 2.479Mb PDF Zobrazit/otevřít None
polášková_2016_op.pdf 529.7Kb PDF Zobrazit/otevřít None
polášková_2016_vp.pdf 428.3Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet