Možnosti fermentace syrovátky

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Možnosti fermentace syrovátky

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Možnosti fermentace syrovátky
Autor: Bartošík, Radek
Vedoucí: Bubelová, Zuzana
Abstrakt: Tato práce se zabývá možnostmi mikrobiologické fermentace čerstvé i obnovené syrovátky. Teoretická část se zaměřuje na charakteristické vlastnosti syrovátky, její vznik, chemické složení a možnosti využití. Je zde popsán mechanizmus alkoholové a mléčné fermentace s důrazem na možnost sledování průběhu procesu na základě změn ve složení substrátu, a nárůstu fermentačních produktů za pomoci HPLC. V praktické části jsou zhodnoceny změny ve fermentovaném substrátu, které byly způsobeny působením různých druhů bakterií mléčného kvašení a kvasinek rodu Kluyveromyces.
URI: http://hdl.handle.net/10563/39437
Datum: 2017-02-03
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 42156


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
bartošík_2017_dp.pdf 2.743Mb PDF Zobrazit/otevřít None
bartošík_2017_op.pdf 630.1Kb PDF Zobrazit/otevřít None
bartošík_2017_vp.pdf 635.3Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet