Tokové charakteristiky mléčných produktů

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Tokové charakteristiky mléčných produktů

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Tokové charakteristiky mléčných produktů
Autor: Nešporová, Klára
Vedoucí: Lapčíková, Barbora
Abstrakt: V bakalářské práci jsou prezentovány výsledky sledovaných tokových křivek deseti mléč-ných produktů a jednoho roztíratelného rostlinného tuku. Měřeny byly tyto výrobky: plnotučné mléko, smetana ke šlehání, zakysaná smetana, bílý jogurt, jogurtový nápoj, tvaroh, pribináček, máslo, rostlinný roztíratelný tuk, termix a tavený sýr. Naměřené výsledky dynamické viskozity mléčných produktů byly vyhodnoceny ve formě tokových křivek. U měřených produktů bylo určeno, jaké reologické chování produkt vykazuje. Newtonské chování vykazovalo mléko, mezi pseudoplastické můžeme zařadit smetanu ke šlehání, zakysanou smetanu, bílý jogurt, jogurtový nápoj, tvaroh a pribináček. Máslo, rostlinný roztíratelný tuk, termix a tavený sýr vykazují viskoelastické chování.
URI: http://hdl.handle.net/10563/39453
Datum: 2017-02-03
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 42479


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
nešporová_2017_dp.pdf 2.477Mb PDF Zobrazit/otevřít None
nešporová_2017_op.pdf 612.6Kb PDF Zobrazit/otevřít None
nešporová_2017_vp.pdf 629.3Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet