Nutriční a ekonomické hodnocení pokrmů ve vybraném stravovacím zařízení

DSpace Repository

Language: English čeština 

Nutriční a ekonomické hodnocení pokrmů ve vybraném stravovacím zařízení

Show simple item record

dc.contributor.advisor Družbíková, Helena
dc.contributor.author Patová, Andrea
dc.date.accessioned 2017-07-03T09:12:23Z
dc.date.available 2017-07-03T09:12:23Z
dc.date.issued 2017-02-03
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/39504
dc.description.abstract Bakalářská práce je zaměřená na nutriční a ekonomické hodnocení masových pokrmů ve vybraném stravovacím zařízení. Vybraným zařízením je hotelová restaurace, která se specializuje především na zvěřinovou kuchyni. Zvolené a hodnocené pokrmy jsou ze zvěřinového, hovězího, vepřového a drůbežího masa. Cílem práce je vyhodnotit a srovnat nutriční a ekonomické hodnoty zvěřiny s ostatními druhy masa. Z výsledků nutričního hodnocení vyplývá, že zvěřina obsahuje vyšší podíl živočišných bílkovin a nižší obsah tuků než maso hovězí, vepřové nebo drůbeží. Z nutričního hlediska je velmi bohaté a pro lidskou výživu doporučovaným pokrmem. Z ekonomického hodnocení vyplývá, že zvěřina patří k nejdražšímu druhu hodnoceného masa.
dc.format 67 s., 8 s. příloh
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject nutriční a ekonomické hodnocení cs
dc.subject zvěřina cs
dc.subject hovězí cs
dc.subject vepřové a drůbeží maso cs
dc.subject nutrition and economic stats en
dc.subject venison en
dc.subject beef en
dc.subject pork and chicken maet en
dc.title Nutriční a ekonomické hodnocení pokrmů ve vybraném stravovacím zařízení
dc.title.alternative Nutritive and Economic Assessment of Dishes from Representative Restaurant
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Mlček, Jiří
dc.date.accepted 2017-06-08
dc.description.abstract-translated The bachelor theses focuses on nutrition and economic stats of meat factors in food pro-ducing facilities. Selected facility is hotel restaurant which specializes in wild catch anima-ls. Selected and evaluated food is venison, beef, pork and chicken meat. The focus on the theses is to compare nutrition and economic stats of venison and other selected meat. The outcome is that venison has a larger portion of animal protein and lower animal fat compare to beef, pork, and chicken. From the nutrition point of view is highly rich and well recom-mended dish. From the economic point of view is vanison one of the most expensive dishes of all kind.
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 34931
utb.result.grade C
dc.date.submitted 2017-05-18


Files in this item

Files Size Format View Description
patová_2017_dp.pdf 9.225Mb PDF View/Open None
patová_2017_op.pdf 109.4Kb PDF View/Open None
patová_2017_vp.pdf 152.9Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account