Chromatografické stanovení kofeinu v extraktech z pravých čajů

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Chromatografické stanovení kofeinu v extraktech z pravých čajů

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Chromatografické stanovení kofeinu v extraktech z pravých čajů
Autor: Janovský, Petr
Vedoucí: Škrovánková, Soňa
Abstrakt: V teoretické části bakalářské práce je charakterizován pravý čaj, jeho druhy, složení a zpracování. Dále je popsán kofein, jeho vlastnosti a stanovení kofeinu metodou kapalinové chromatografie. Praktická část bakalářské práce se zabývá stanovením obsahu kofeinu z extraktů pravých čajů (černých, zelených, oolong, bílých) připravených běžným postupem, i jako ledové čaje, pomocí metody HPLC s UV detekcí.
URI: http://hdl.handle.net/10563/40578
Datum: 2017-02-03
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 46320


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
janovský_2017_dp.pdf 3.117Mb PDF Zobrazit/otevřít None
janovský_2017_op.pdf 633.6Kb PDF Zobrazit/otevřít None
janovský_2017_vp.pdf 550.7Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet