Protimikrobní vlastnosti N-alkylpyrrolidonů vůči potravinářsky významným druhům mikroorganismů

DSpace Repository

Language: English čeština 

Protimikrobní vlastnosti N-alkylpyrrolidonů vůči potravinářsky významným druhům mikroorganismů

Show simple item record

dc.contributor.advisor Růžička, Jan
dc.contributor.author Lhotská, Marika
dc.date.accessioned 2017-07-03T09:14:36Z
dc.date.available 2017-07-03T09:14:36Z
dc.date.issued 2017-02-03
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/40587
dc.description.abstract Bakalářská práce se zabývá protimikrobními účinky N-oktylpyrrolidonu vůči potravinářsky významným druhům mikroorganismů, především proti laktobacilům a laktokokům, běžně využívaných v potravinářském průmyslu. Byla zjišťována minimální inhibiční koncentrace N-oktylpyrrolidonu vůči těmto mlékařským kulturám, a to metodou v tekutých živných médiích a na agarových živných půdách. Bylo provedeno srovnání a vyhodnocení těchto dvou metod.
dc.format 57 s.(48 491 znaků)
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject N-oktylpyrrolidon cs
dc.subject minimální inhibiční koncentrace cs
dc.subject N-octylpyrrolidone en
dc.subject minimal inhibitory concentration en
dc.title Protimikrobní vlastnosti N-alkylpyrrolidonů vůči potravinářsky významným druhům mikroorganismů
dc.title.alternative Antimicrobial Properties of N-alkylpyrrolidones against Microorganisms Important in Food Industry
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Buňková, Leona
dc.date.accepted 2017-06-14
dc.description.abstract-translated Bachelor thesis deals with antimicrobial effects of N-octylpyrrolidone against microbial species important in foodstuff industry, especially against lactobacilli and lactococci commonly used in the dairy industry. I was determined minimal inhibitory concentrations of N-octylpyrrolidone against dairy strains using two methods under cultivation in liquid nutrient broth and on nutrient agar media. The results obtained by the methods were evaluated and a comparison of both methods was performed.
dc.description.department Ústav technologie potravin
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and Food Technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 46343
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2017-05-04


Files in this item

Files Size Format View Description
lhotská_2017_dp.pdf 3.510Mb PDF View/Open None
lhotská_2017_op.pdf 669.0Kb PDF View/Open None
lhotská_2017_vp.pdf 601.3Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account