Nízkoalkoholické ovocné nápoje typu cider

DSpace Repository

Language: English čeština 

Nízkoalkoholické ovocné nápoje typu cider

Show simple item record

dc.contributor.advisor Kubáň, Vlastimil
dc.contributor.author Hrazdírová, Lucie
dc.date.accessioned 2017-07-03T09:14:37Z
dc.date.available 2017-07-03T09:14:37Z
dc.date.issued 2017-02-03
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/40600
dc.description.abstract Bakalářská práce pojednává o nízkoalkoholických ovocných nápojích typu cider. Zabývá se možností využití starých ovocných odrůd, historií a možnostech sadovnictví v našich loka-litách. Stručně popisuje varianty ciderů a recepty na jejich výrobu. Výroba cideru je rozdě-lena do jednotlivých částí podle použité technologie. Kontrola kvality nápojů ukazuje také na možná rizika při výrobě. Na závěr práce je uveden potenciál výrobku a současní výrobci na trhu.
dc.format 62 s. (88 449 znaků).
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Jablečný mošt cs
dc.subject staré jablečné odrůdy cs
dc.subject jablečné kvašení cs
dc.subject druhy ciderů cs
dc.subject nízkoalkoholické nápoje cs
dc.subject Cider en
dc.subject old apple varieties en
dc.subject fermentation of apple en
dc.subject kinds of cider en
dc.subject low-alcoholic beverages en
dc.title Nízkoalkoholické ovocné nápoje typu cider
dc.title.alternative Low Alcoholic Fruit Drinks of Cider Type
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Fic, Vlastimil
dc.date.accepted 2017-06-16
dc.description.abstract-translated Bachelor thesis deals with low-alcoholic fruit beverages such as cider. It deals with the possibility of using the old fruit varieties, history and possibilities orchards in our locations. Briefly describes variants of ciders and recipes for their production. Manufacture of cider is divided into different sections depending on the technology. Beverages quality control also includes possible risks during manufacturing. Finally, the potential of the product and the current market leader are mentioned.
dc.description.department Ústav technologie potravin
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin - specializace Technologie mléka a mléčných výrobků cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and Food Technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 46362
utb.result.grade C
dc.date.submitted 2017-05-05


Files in this item

Files Size Format View Description
hrazdírová_2017_dp.pdf 2.909Mb PDF View/Open None
hrazdírová_2017_op.pdf 623.9Kb PDF View/Open None
hrazdírová_2017_vp.pdf 605.8Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account