Využití non-kultivačních metod ke studiu mikroflóry fermentovaných potravin a nápojů

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Využití non-kultivačních metod ke studiu mikroflóry fermentovaných potravin a nápojů

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Využití non-kultivačních metod ke studiu mikroflóry fermentovaných potravin a nápojů
Autor: Sokolová, Iveta
Vedoucí: Buňková, Leona
Abstrakt: Téma této bakalářské práce zní Využití non-kultivačních metod ke studiu mikroflóry fermentovaných potravin a nápojů. Cílem mé bakalářské práce bylo seznámení s potravinami a působení mikroorganismů na ně, fermentovanými potravinami a nápoji a vyskytujících se mikroorganismů v nich. Využití kultivačních a non-kultivačních metod ke studiu mikroflóry těchto potravin. Mezi nejdůležitější nekultivační metody patří mikroskopie, imunologické, sérologické a molekulárně-genetické metody. Tyto metody jsou rychlé a efektivní. Mezi imunochemické metody řadíme například metodu ELISA a mezi molekulárně genetické metody například PCR (polymerázová řetězová reakce) a sekvenaci DNA, u bakterií především genu pro 16S rRNA.
URI: http://hdl.handle.net/10563/40614
Datum: 2017-02-03
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 46393


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
sokolová_2017_dp.pdf 1.814Mb PDF Zobrazit/otevřít None
sokolová_2017_op.pdf 631.6Kb PDF Zobrazit/otevřít None
sokolová_2017_vp.pdf 655.1Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet