Stanovení riboflavinu v syrovátce s využitím metody luminiscenční spektroskopie

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Stanovení riboflavinu v syrovátce s využitím metody luminiscenční spektroskopie

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Stanovení riboflavinu v syrovátce s využitím metody luminiscenční spektroskopie
Autor: Karásková, Barbora
Vedoucí: Bučková, Martina
Abstrakt: Bakalářská práce je věnována možnosti využití luminiscenční spektroskopie pro stanovení riboflavinu v syrovátce. Teoretická část práce byla zaměřena na charakteristiku syrovátky, její získávání a využití v potravinářském průmyslu. Dále byla pozornost věnována vysvětle-ní základních principů luminiscenční spektroskopie a její využitelnosti v potravinářství. Praktická část práce byla zaměřena na získání luminiscenčních spekter vzorků syrovátky a jejich vyhodnocení v závislosti na množství riboflavinu. Pozornost byla věnována výběru vhodných podmínek měření volbě excitační a emisní vlnové délky a formě vzorků, které byly měřeny v pevném a kapalném stavu.
URI: http://hdl.handle.net/10563/42054
Datum: 2018-02-02
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: C 49724


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
karásková_2018_dp.pdf 2.432Mb PDF Zobrazit/otevřít None
karásková_2018_op.pdf 777.4Kb PDF Zobrazit/otevřít None
karásková_2018_vp.pdf 648.4Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet