Vliv použitého obalu na zrání tvrdých sýrů

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Vliv použitého obalu na zrání tvrdých sýrů

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Vliv použitého obalu na zrání tvrdých sýrů
Autor: Řezníčková, Marie
Vedoucí: Pachlová, Vendula
Abstrakt: Diplomová práce je zaměřena na studium vlivu použitého obalu na zrání tvrdých sýrů. V průběhu zrání byl sledován vliv čtyř různých druhů obalu (smrštitelné fólie, potravinářského vosku, 4 a 6 vrstev polymerního nátěru) na vlastnosti modelového sýru. Během tří-měsíčního zrání byl sledován vývoj základních chemických parametrů a zastoupení mikro-organizmů v závislosti na době zrání. Sledoval se i obsah volných aminokyselin a biogenních aminů v jednotlivých modelových vzorcích sýrů. V průběhu zrání se posuzovala také změna texturních vlastností.
URI: http://hdl.handle.net/10563/42102
Datum: 2018-02-02
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 49828


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
řezníčková_2018_dp.pdf 3.168Mb PDF Zobrazit/otevřít None
řezníčková_2018_op.pdf 526.4Kb PDF Zobrazit/otevřít None
řezníčková_2018_vp.pdf 649.3Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet