Změny aminokyselinové skladby trvanlivých fer-mentovaných masných výrobků v průběhu zrání

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Změny aminokyselinové skladby trvanlivých fer-mentovaných masných výrobků v průběhu zrání

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Změny aminokyselinové skladby trvanlivých fer-mentovaných masných výrobků v průběhu zrání
Autor: Krmelová, Adéla
Vedoucí: Polášek, Zdeněk
Abstrakt: Cílem této práce bylo vyrobit fermentované masné výrobky s přídavkem šesti jednotlivých komerčních mikrobiálních kultur a srovnávacího vzorku bez mikrobiální kultury a stanovit obsah celkových, volných a vázaných aminokyselin. U všech vzorků byl pozorován nárůst obsahu volných aminokyselin po fermentaci a jejich pokles ke konci zrání. Největší kon-centrace celkových i volných aminokyselin byla zaznamenána u vzorku s přídavkem Lac-tobacillus curvatus. Dále byla dále provedena chemická a mikrobiologická analýza. U všech vzorků došlo k výraznému poklesu pH v průběhu fermentace. V rámci mikrobiologické analýzy byly sledovány počty mikroorganismů a vyjádřeny jako KTJ/g.
URI: http://hdl.handle.net/10563/42757
Datum: 2018-02-02
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 46338


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
krmelová_2018_dp.pdf 2.880Mb PDF Zobrazit/otevřít None
krmelová_2018_op.pdf 532.3Kb PDF Zobrazit/otevřít None
krmelová_2018_vp.pdf 516.1Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet