Barva masa jatečných zvířat v procesu technologie zpracování

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Barva masa jatečných zvířat v procesu technologie zpracování

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Barva masa jatečných zvířat v procesu technologie zpracování
Autor: Kurková, Michaela
Vedoucí: Gál, Robert
Abstrakt: Bakalářská práce se zabývá změnou barvy masa v intravitální fázi, v postmortální fázi a v průběhu zpracování. Maso je bohatým zdrojem živin a jeho kvalitu ovlivňuje řada faktorů, na kterých závisí jeho nutriční, technologické a organoleptické vlastnosti. Člověk je během rozhodování o koupi a konzumaci produktu ovlivňován právě organoleptickými vlastnostmi, mezi které patří barva. Barva je nejpozorovanějším ukazatelem kvality a čerstvosti. Proto se bakalářská zaměřuje na původ barevné změny v mase, jak se měří a co znamená.
URI: http://hdl.handle.net/10563/42759
Datum: 2018-02-02
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: C 46350


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
kurková_2018_dp.pdf 2.866Mb PDF Zobrazit/otevřít None
kurková_2018_op.pdf 635.7Kb PDF Zobrazit/otevřít None
kurková_2018_vp.pdf 626.2Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet