Stanovení vybraných analytických charakteristik a antioxidační aktivity medu

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Stanovení vybraných analytických charakteristik a antioxidační aktivity medu

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Stanovení vybraných analytických charakteristik a antioxidační aktivity medu
Autor: Volaříková, Eva
Vedoucí: Škrovánková, Soňa
Abstrakt: V teoretickej časti práce je charakterizovaný med, opísané jednotlivé druhy medov, fyzikálne vlastnosti a chemické zloženie medu a metódy stanovenia vybraných analytických charakteristík, polyfenolických látok a antioxidačnej aktivity medu. V praktickej časti sú uvedené výsledky stanovenia vybraných charakteristík (obsah vody, titračná a aktívna kyslosť, farba, obsah glukózy a fruktózy), celkového obsahu polyfenolov spektrofotometricky a antioxidačnej aktivity fotometricky pomocou metód s DPPH a ABTS.
URI: http://hdl.handle.net/10563/42764
Datum: 2018-02-02
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 46418


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
volaříková_2018_dp.pdf 3.407Mb PDF Zobrazit/otevřít None
volaříková_2018_op.pdf 529.1Kb PDF Zobrazit/otevřít None
volaříková_2018_vp.pdf 525.3Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet