Možnosti stanovení kyseliny listové a pantothenové

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Možnosti stanovení kyseliny listové a pantothenové

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Možnosti stanovení kyseliny listové a pantothenové
Autor: Šánek, Lubomír
Vedoucí: Kramářová, Daniela
Abstrakt: Bakalářská práce je zaměřena na vypracování metodik pro izolaci a stanovení kyseliny pan-tothenové a listové pomocí Vysokoúčinné kapalinové chromatografie (HPLC) v různých potravinách. Principem HPLC je rozdělování složek směsi mezi mobilní a stacionární fázi. Mobilní fází bývá nejčastěji v technice s rezervní fází voda, methanol, acetonitril nebo pufr. Nejčastěji používanými detektory v kapalinové chromatografii jsou detektory spektrofotometrický (UV-VIS), fluorescenční a ECD (elektrochemický). Kyselina panto-thenová a listová patří mezi vitaminy rozpustné ve vodě. Organismus si nedokáže tyto vitaminy ukládat do zásoby, jejich nadbytek vylučuje močí, a proto musí být tyto vitaminy průběžně doplňovány.
URI: http://hdl.handle.net/10563/4299
Datum: 2007-06-01
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav potravinářského inženýrství
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 5432


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
šánek_2007_bp.pdf 635.2Kb PDF Zobrazit/otevřít
šánek_2007_vp.doc 36Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
šánek_2007_op.doc 27.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet