Možnosti využití aminooxidáz při snižování obsahu biogenních aminů v potravinách

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Možnosti využití aminooxidáz při snižování obsahu biogenních aminů v potravinách

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Možnosti využití aminooxidáz při snižování obsahu biogenních aminů v potravinách
Autor: Náhunková, Alice
Vedoucí: Buňková, Leona
Abstrakt: Tato práce se zabývá rešerší současných výzkumů o možnostech používání enzymů aminooxidáz k dosažení snížení, či eliminaci biogenních aminů v potravinách. V práci je uvedena obecná charakterizace biogenních aminů, problematika metabolizování a biologických účinků biogenních aminů po pozření jejich vysokých koncentrací. Okrajově se zabývá i otravou histaminem. Také je charakterizován enzym aminooxidáza v několika jejich formách, včetně výskytu a funkcí.
URI: http://hdl.handle.net/10563/43814
Datum: 2019-02-02
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 49730


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
náhunková_2019_dp.pdf 1.428Mb PDF Zobrazit/otevřít None
náhunková_2019_op.pdf 753.2Kb PDF Zobrazit/otevřít None
náhunková_2019_vp.pdf 610.1Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet