Charakteristika, vlastnosti a využití přírodních aditiv

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Charakteristika, vlastnosti a využití přírodních aditiv

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Charakteristika, vlastnosti a využití přírodních aditiv
Autor: Bartošková, Lenka
Vedoucí: Škrovánková, Soňa
Abstrakt: Bakalářská práce se zabývá charakteristikou přírodních aditiv, jejich vlastnostmi (antioxi-dační, antimikrobní, organoleptické, fyziologické), a využitím především v potravinářském průmyslu. Práce je rozdělena do pěti kapitol, ve kterých jsou popsány látky zvyšující údrž-nost (přírodní antimikrobní látky - byliny a koření, zelenina a další, přírodní antioxidanty - fenoly, vitaminy, byliny a koření), látky upravující aroma (vonné látky koření a bylin a chu-ťové látky - přírodní náhradní sladidla, látky okyselující a hořké), látky upravující barvu (přírodní barviva), látky upravující texturu (stabilizátory a emulgátory - agar, pektiny, leci-tin) a látky zvyšující biologickou hodnotu potravin (některé vitaminy a stopové prvky).
URI: http://hdl.handle.net/10563/4518
Datum: 2009-06-04
Dostupnost: Pouze v rámci univerzity
Ústav: Ústav potravinářského inženýrství
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 5223


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
bartošková_2007_bp.pdfZablokované 966.5Kb PDF
bartošková_2007_vp.doc 46Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
bartošková_2007_op.doc 52Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet