Inhibiční působení vybraných mastných kyselin na bakterie produkující biogenní aminy

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Inhibiční působení vybraných mastných kyselin na bakterie produkující biogenní aminy

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Buňková, Leona
dc.contributor.author Bradáčová, Lenka
dc.date.accessioned 2019-07-04T09:11:30Z
dc.date.available 2019-07-04T09:11:30Z
dc.date.issued 2019-02-02
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/45513
dc.description.abstract Cílem bakalářské práce bylo stanovení minimálních inhibičních koncentrací mastných kyselin na deset vybraných dekarboxyláza-pozitivních kmenů bakterií. Mezi využité mikroorganizmy patřili zástupci gram-pozitivních i gram-negativních bakterií. Byly využity mastné kyseliny kaprylová, kaprinová a laurová v příslušných koncentracích.
dc.format 62
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject biogenní aminy cs
dc.subject mastná kyselina cs
dc.subject bakterie cs
dc.subject inhibiční efekt cs
dc.subject biogenic amines en
dc.subject fatty acid en
dc.subject bacteria en
dc.subject inhibitory effect en
dc.title Inhibiční působení vybraných mastných kyselin na bakterie produkující biogenní aminy
dc.title.alternative Inhibitory Effect of Selected Fatty Acids on Biogenic Amines Producing Bacteria
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Purevdorj, Khatantuul
dc.date.accepted 2019-06-20
dc.description.abstract-translated The aim of the thesis was to determine the minimum inhibitory concentrations of ten selected decarboxylase-positive bacterial strains. The microorganisms used included representatives of both gram-positive and gram-negative bacteria. Caprylic, capric and lauric acids were used at appropriate concentrations.
dc.description.department Ústav technologie potravin
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and Food Technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 53204
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2019-05-20


Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
bradáčová_2019_dp.pdf 1.671Mb PDF Zobrazit/otevřít None
bradáčová_2019_op.pdf 935.1Kb PDF Zobrazit/otevřít None
bradáčová_2019_vp.pdf 611.5Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet