Optimalizace výroby nefermentovaných syrovátkových nápojů

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Optimalizace výroby nefermentovaných syrovátkových nápojů

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Optimalizace výroby nefermentovaných syrovátkových nápojů
Autor: Brodíková, Radka
Vedoucí: Míšková, Zuzana
Abstrakt: Bakalářská práce byla zaměřena na využití syrovátky jako suroviny pro výrobu nefermentovaných syrovátkových nápojů. Teoretická část se zabývala charakteristikou syrovátkových nápojů, technologií jejich výroby a možnostmi ochucení těchto nápojů. V praktické části bylo vyrobeno množství nefermentovaných syrovátkových nápojů různých příchutí. Vy-brané nefermentované syrovátkové nápoje byly dále podrobeny chemické (pH, SH a sušina) a senzorické analýze během 21 dní skladování při teplotě 6 ? 2 °C. Z naměřených výsledků vyplývá, že v průběhu skladování nedocházelo k statisticky významným změnám hodnot pH, SH a obsahu sušiny (P 0,05). Z hodnocení senzorické analýzy byla určena příchuť 2 % mango s 0,5 % bezu s citronem jako nejvhodnější z hlediska výroby nefermentovaných syrovátkových nápojů i z hlediska požadavků spotřebitele na chuť výrobku.
URI: http://hdl.handle.net/10563/45514
Datum: 2019-02-02
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 53205


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
brodíková_2019_dp.pdf 1.537Mb PDF Zobrazit/otevřít None
brodíková_2019_op.pdf 944.0Kb PDF Zobrazit/otevřít None
brodíková_2019_vp.pdf 656.2Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet