Analýza ztrát hmotnosti při využití různých způsobů rozmrazování hovězího masa

DSpace Repository

Language: English čeština 

Analýza ztrát hmotnosti při využití různých způsobů rozmrazování hovězího masa

Show simple item record

dc.contributor.advisor Gál, Robert
dc.contributor.author Sucháčková, Kristýna
dc.date.accessioned 2019-07-04T09:11:30Z
dc.date.available 2019-07-04T09:11:30Z
dc.date.issued 2019-02-02
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/45520
dc.description.abstract V této bakalářské práci jsou popisovány účinky mrazírenské teploty na hovězí maso. Zmrazeny byly hovězí roštěnce ve dvou odlišných typech balení. Hodnotily se hmotnostní ztráty, založené na účinku zmrazovací teploty a způsobu rozmrazení. Dále byla analyzována oxidace lipidů, změny sušiny a pH. Dle dosažených výsledků byl určen správný způsob rozmrazování masa, při kterém dochází k nejmenším hmotnostním úbytkům.
dc.format 74 s.
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Hovězí maso cs
dc.subject chlazení cs
dc.subject zmrazování cs
dc.subject ledové krystaly cs
dc.subject rozmrazování cs
dc.subject hmotnostní ztráty cs
dc.subject Beef en
dc.subject cooling en
dc.subject freezing en
dc.subject ice crystals en
dc.subject defrosting en
dc.subject weight loss en
dc.title Analýza ztrát hmotnosti při využití různých způsobů rozmrazování hovězího masa
dc.title.alternative Weight Loss Analysis by Using Different Methods of Defrosting of Beef Meat
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Polášek, Zdeněk
dc.date.accepted 2019-06-20
dc.description.abstract-translated In this bachelor thesis are described the effects of freezing temperature on beef. Beef sirloin in two different types of packs were frozen. Mass losses based on freezing temperature effect and defrosting method were evaluated. Furthermore, lipid oxidation, dry matter and pH changes were analyzed. According to the results, the correct method of defrosting the meat was evaluated in which the smallest weight loss occurred.
dc.description.department Ústav technologie potravin
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and Food Technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 53211
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2019-05-13


Files in this item

Files Size Format View Description
sucháčková_2019_dp.pdf 4.838Mb PDF View/Open None
sucháčková_2019_op.pdf 634.1Kb PDF View/Open None
sucháčková_2019_vp.pdf 631.4Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account