Enkapsulace kurkuminu v koloidních disperzích

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Enkapsulace kurkuminu v koloidních disperzích

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Enkapsulace kurkuminu v koloidních disperzích
Autor: Tillerová, Markéta
Vedoucí: Lapčík, Lubomír
Abstrakt: Předložená diplomová práce je zaměřena na studium enkapsulace kurkuminu v koloidních disperzích. Literární rešerše slouží jako podklad pro zpracování praktické části. Rešerše se věnuje kurkuminu, jako aktivní látce, která nese potenciál uplatnění v oblasti potravinářského průmyslu či farmacie. Další část je věnována lipozomální enkapsulaci kurkuminu v koloidních disperzích, kde jsou lipozomy jako fosfolipidové vezikuly schopné zachytit a ochránit hydrofobní a hydrofilní látky. Tyto ochranné vlastnosti je možné posílit přidáním vhodného biopolymeru, v našem případě derivátu karboxymethylcelulózy. Dále je práce zaměřena na studium stability lipozomální disperze obsahující sójový lecitin a karboxymethylcelulózu, jako vhodné enkapsulační pouzdro pro kurkumin.
URI: http://hdl.handle.net/10563/47340
Datum: 2020-12-31
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: C 59684


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
tillerová_2021_dp.pdf 1.932Mb PDF Zobrazit/otevřít None
tillerová_2021_op.pdf 745.2Kb PDF Zobrazit/otevřít None
tillerová_2021_vp.pdf 805.0Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet