Vliv přípravy a mletí na antioxidační vlastnosti kávy

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vliv přípravy a mletí na antioxidační vlastnosti kávy

Show full item record

No preview available
Title: Vliv přípravy a mletí na antioxidační vlastnosti kávy
Author: Vítková, Klára
Advisor: Lapčíková, Barbora
Abstract: Diplomová práce je zaměřena na vliv hrubosti mletí kávových zrn a extrakci látek při přípravě nápoje espresso. Sítovou analýzou byla stanovena velikost pomletých částic. Antioxidační aktivita byla stanovena metodou DPPH. Celkový obsah polyfenolických látek byl stanoven pomocí metody Folin-Ciocalteu. Kofein byl stanoven analýzou HPLC. Obsah volných iontů byl stanoven elektrickou vodivostí. Nakonec byla provedena senzorická analýza všech vzorků.
URI: http://hdl.handle.net/10563/47342
Date: 2020-12-31
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Technologie potravin
Grade for thesis and defense: B 59687


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
vítková_2021_dp.pdf 5.584Mb PDF View/Open None
vítková_2021_op.pdf 850.8Kb PDF View/Open None
vítková_2021_vp.pdf 733.0Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account