Plynotvorná schopnost bezlepkových těst

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Plynotvorná schopnost bezlepkových těst

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Plynotvorná schopnost bezlepkových těst
Autor: Horutová, Radka
Vedoucí: Burešová, Iva
Abstrakt: Diplomová práce se zabývá plynotvornou schopností bezlepkových těst. Teoretická část byla zaměřena na objasnění schopnosti bezlepkových těst produkovat a zadržovat kypřicí plyny. V práci jsou dále popsány příčiny nedostatečného nakypření těst a možnosti zlepšení nakypření bezlepkových těst. V rámci praktické části proběhla analýza zaměřená na vývoj těst a množství vyprodukovaného a zadrženého kypřicího plynu v těstech. Dále byly hodnoceny reologické vlastnosti chování bezlepkových těst. Hodnocení a měření probíhalo u bezlepkové mouky kaštanové, konopné, kurakkanové, slzovkové, rýžové a dýňové a bylo srovnáváno s moukou pšeničnou. Měření probíhalo za účelem nalezení nejvhodnějšího druhu bezlepkové mouky, která by byla vhodná pro pečení bezlepkového pečiva. Za nejpříhodnější mouku byla označena mouka rýžová.
URI: http://hdl.handle.net/10563/47343
Datum: 2020-12-31
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 59688


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
horutová_2021_dp.pdf 1.767Mb PDF Zobrazit/otevřít None
horutová_2021_op.pdf 739.6Kb PDF Zobrazit/otevřít None
horutová_2021_vp.pdf 237.7Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet