Vývoj mikroflóry u modelových vzorků fermentovaných masných výrobků během zrání

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Vývoj mikroflóry u modelových vzorků fermentovaných masných výrobků během zrání

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Vývoj mikroflóry u modelových vzorků fermentovaných masných výrobků během zrání
Autor: Riemel, Jakub
Vedoucí: Buňková, Leona
Abstrakt: Teoretická část diplomové práce je zaměřena na startovací kultury používané pro výrobu fermentovaných masných výrobků, mikroorganismy, které jsou součástí startovacích kultur a jejich činnost. Dále na biochemické procesy odehrávající se během zracího procesu u fermentovaných masných výrobků. Poslední kapitola je věnována molekulárně biologickým metodám: polymerázové řetězové reakci (PCR) a kvantitativní polymerázové řetězové reakci (qPCR). Praktická část této diplomové práce se zabývá vývojem mikroflóry u modelových vzorků fermentovaných masných výrobků v průběhu jejich zrání. Vývoj mikroflóry během zrání byl sledován molekulárně biologickými metodami. Počet mikroorganismů ve dnech odběru byl stanoven pomocí kvantifikační polymerázové řetězové reakce (qPCR). Nejdynamičtější vývoj vykazovala kontrolní kultura LHP-DRY (Pediococcus acidilactici a Pediococcus pentosaceus). Rychlejší růst mikroorganismů byl pozorován u modelových vzorků menšího průměru.
URI: http://hdl.handle.net/10563/47350
Datum: 2020-12-31
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 59695


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
riemel_2021_dp.zip 215.3Kb application/zip Zobrazit/otevřít None
riemel_2021_op.pdf 746.3Kb PDF Zobrazit/otevřít None
riemel_2021_vp.pdf 726.9Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet