Vývoj mikroflóry u modelových vzorků fermentovaných masných výrobků během zrání
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Vývoj mikroflóry u modelových vzorků fermentovaných masných výrobků během zrání |
Autor: |
Riemel, Jakub
|
Vedoucí: |
Buňková, Leona
|
Abstrakt:
|
Teoretická část diplomové práce je zaměřena na startovací kultury používané pro výrobu fermentovaných masných výrobků, mikroorganismy, které jsou součástí startovacích kultur a jejich činnost. Dále na biochemické procesy odehrávající se během zracího procesu u fermentovaných masných výrobků. Poslední kapitola je věnována molekulárně biologickým metodám: polymerázové řetězové reakci (PCR) a kvantitativní polymerázové řetězové reakci (qPCR). Praktická část této diplomové práce se zabývá vývojem mikroflóry u modelových vzorků fermentovaných masných výrobků v průběhu jejich zrání. Vývoj mikroflóry během zrání byl sledován molekulárně biologickými metodami. Počet mikroorganismů ve dnech odběru byl stanoven pomocí kvantifikační polymerázové řetězové reakce (qPCR). Nejdynamičtější vývoj vykazovala kontrolní kultura LHP-DRY (Pediococcus acidilactici a Pediococcus pentosaceus). Rychlejší růst mikroorganismů byl pozorován u modelových vzorků menšího průměru. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/47350
|
Datum:
|
2020-12-31 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav technologie potravin |
Studijní obor:
|
Technologie potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
59695
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet