Vývoj mikroflóry u modelových vzorků fermentovaných masných výrobků během zrání

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vývoj mikroflóry u modelových vzorků fermentovaných masných výrobků během zrání

Show full item record

No preview available
Title: Vývoj mikroflóry u modelových vzorků fermentovaných masných výrobků během zrání
Author: Riemel, Jakub
Advisor: Buňková, Leona
Abstract: Teoretická část diplomové práce je zaměřena na startovací kultury používané pro výrobu fermentovaných masných výrobků, mikroorganismy, které jsou součástí startovacích kultur a jejich činnost. Dále na biochemické procesy odehrávající se během zracího procesu u fermentovaných masných výrobků. Poslední kapitola je věnována molekulárně biologickým metodám: polymerázové řetězové reakci (PCR) a kvantitativní polymerázové řetězové reakci (qPCR). Praktická část této diplomové práce se zabývá vývojem mikroflóry u modelových vzorků fermentovaných masných výrobků v průběhu jejich zrání. Vývoj mikroflóry během zrání byl sledován molekulárně biologickými metodami. Počet mikroorganismů ve dnech odběru byl stanoven pomocí kvantifikační polymerázové řetězové reakce (qPCR). Nejdynamičtější vývoj vykazovala kontrolní kultura LHP-DRY (Pediococcus acidilactici a Pediococcus pentosaceus). Rychlejší růst mikroorganismů byl pozorován u modelových vzorků menšího průměru.
URI: http://hdl.handle.net/10563/47350
Date: 2020-12-31
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Technologie potravin
Grade for thesis and defense: A 59695


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
riemel_2021_dp.zip 215.3Kb application/zip View/Open None
riemel_2021_op.pdf 746.3Kb PDF View/Open None
riemel_2021_vp.pdf 726.9Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account