Vliv sterilačního záhřevu na reologické a texturní vlastnosti tavených sýrových výrobků

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vliv sterilačního záhřevu na reologické a texturní vlastnosti tavených sýrových výrobků

Show full item record

No preview available
Title: Vliv sterilačního záhřevu na reologické a texturní vlastnosti tavených sýrových výrobků
Author: Šmigurová, Tereza
Advisor: Lazárková, Zuzana
Abstract: V této práci byl zkoumán vliv sterilace (122 , 40 min) na texturní a reologické vlastnosti tavených sýrových výrobků. V práci bylo analyzováno 18 vzorků (16 tavených sýrů a 2 tavené sýrové omáčky), které se lišily obsahem sušiny a tuku v sušině. Texturní parametry jako žvýkatelnost a gumovitost se zdají být sterilací ovlivnitelné. Po sterilaci byl elastický modulus vyšší než ztrátový modulus. Vliv sterilace na úhel fázového posunu a komplexní viskozitu nebyl jednoznačný. Byl ale pozorován vliv obsahu sušiny a tuku na texturní a reologické vlastnosti sýrových výrobků.
URI: http://hdl.handle.net/10563/47353
Date: 2020-12-31
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Technologie potravin
Grade for thesis and defense: B 59698


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
šmigurová_2021_dp.pdf 3.414Mb PDF View/Open None
šmigurová_2021_op.pdf 255.0Kb PDF View/Open None
šmigurová_2021_vp.pdf 230.5Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account