Antibiotická rezistence u enterobakterií izolovaných z potravin

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Antibiotická rezistence u enterobakterií izolovaných z potravin

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Antibiotická rezistence u enterobakterií izolovaných z potravin
Autor: Píšová, Pavlína
Vedoucí: Buňková, Leona
Abstrakt: Bakalářská práce se zabývá vybranými enterobakteriemi, a to Escherichia coli a Salmonella enterica. Dále pojednává o antibiotikách, jejich historii a mechanizmech účinku. Jsou zde rozebrány diluční a difúzní metody zjišťování rezistence na antibiotika. Rovněž je v práci shrnuta antibiotická rezistence, její vznik a mechanizmy. V závěru práce jsou zmíněny příklady jednotlivých antibiotik indikujících antibiotickou rezistenci.
URI: http://hdl.handle.net/10563/47366
Datum: 2020-12-31
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 59716


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
píšová_2021_dp.pdf 871.9Kb PDF Zobrazit/otevřít None
píšová_2021_op.pdf 309.6Kb PDF Zobrazit/otevřít None
píšová_2021_vp.pdf 831.0Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet