Antibiotická rezistence u enterobakterií izolovaných z potravin

DSpace Repository

Language: English čeština 

Antibiotická rezistence u enterobakterií izolovaných z potravin

Show simple item record

dc.contributor.advisor Buňková, Leona
dc.contributor.author Píšová, Pavlína
dc.date.accessioned 2021-07-26T07:18:01Z
dc.date.available 2021-07-26T07:18:01Z
dc.date.issued 2020-12-31
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/47366
dc.description.abstract Bakalářská práce se zabývá vybranými enterobakteriemi, a to Escherichia coli a Salmonella enterica. Dále pojednává o antibiotikách, jejich historii a mechanizmech účinku. Jsou zde rozebrány diluční a difúzní metody zjišťování rezistence na antibiotika. Rovněž je v práci shrnuta antibiotická rezistence, její vznik a mechanizmy. V závěru práce jsou zmíněny příklady jednotlivých antibiotik indikujících antibiotickou rezistenci.
dc.format 45 s. (75 993 znaků)
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject enterobakterie cs
dc.subject antibiotikum cs
dc.subject mechanizmus účinku antibiotika cs
dc.subject antibiotická rezistence cs
dc.subject enterobacteria en
dc.subject antibiotic en
dc.subject mechanism of action of antibiotic en
dc.subject antibiotic resistance en
dc.title Antibiotická rezistence u enterobakterií izolovaných z potravin
dc.title.alternative Antibiotic Resistance in Enterobacteria Isolated from Food
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Jančová, Petra
dc.date.accepted 2021-06-15
dc.description.abstract-translated This thesis deals with enterobacteria, namely Escherichia coli and Salmonella enterica. It also concerns antibiotics, their history a mechanisms of action. It analyses the dilution method and the diffusion method used to analyse antibiotic resistance. The thesis also summarizes antibiotic resistance, its origin a mechanisms. At the end of the thesis, there are mentioned examples of individual antibiotics, which indicates antibiotic resistance.
dc.description.department Ústav technologie potravin
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and Food Technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.identifier.stag 59716
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2021-05-21


Files in this item

Files Size Format View Description
píšová_2021_dp.pdf 871.9Kb PDF View/Open None
píšová_2021_op.pdf 309.6Kb PDF View/Open None
píšová_2021_vp.pdf 831.0Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account