Detekce sporulujících bakterií ve vybraných sterilovaných pokrmech

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Detekce sporulujících bakterií ve vybraných sterilovaných pokrmech

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Detekce sporulujících bakterií ve vybraných sterilovaných pokrmech
Autor: Pospíšilová, Zuzana
Vedoucí: Buňková, Leona
Abstrakt: V bakalárské práci byla sledována prítomnost mikroorganismu ve vybraných vzorcích sterilovaných tavených sýru skladovaných pri ruzných teplotách a ve vzorcích sterilovaných hotových pokrmu. Práce byla zamerena na stanovení zejména sporulujících mikroorganismu, které by mohly prežít sterilacní záhrev. Stanovení byla provedena kultivacními metodami specifickými pro daný mikroorganismus. Bylo zjišteno, že pocty mikroorganismu ve vzorcích sterilovaných tavených sýru a sterilovaných pokrmu neprekracují prípustné hodnoty pro daný produkt dle Narízení komise (ES) c. 2073/2005 a jsou tudíž z mikrobiologického hlediska vyhovující.
URI: http://hdl.handle.net/10563/4840
Datum: 2007-05-30
Dostupnost: Pouze v rámci univerzity
Ústav: Ústav potravinářského inženýrství
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 5421


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
pospíšilová_2007_bp.pdfZablokované 740.7Kb PDF
pospíšilová_2007_vp.doc 30.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
pospíšilová_2007_op.doc 33.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet