Technologická kvalita pšenice s deep-purple barvou zrna

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Technologická kvalita pšenice s deep-purple barvou zrna

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Technologická kvalita pšenice s deep-purple barvou zrna
Autor: Linhartová, Karolína
Vedoucí: Burešová, Iva
Abstrakt: Diplomová práce se zabývá analýzou technologických vlastností nové odrůdy pšenice s deep-purple barvou zrna. U vzorků mouky o rozdílné granulaci byly stanoveny základní kvalitativní parametry, a to vlhkost, obsah mokrého lepku, Zelenyho test a číslo poklesu. Dále byl proveden pekařský pokus a u pečiva byla sledována hmotnost, objem, specifický objem bochníku a ztráty pečením. Vzorky pečiva byly také podrobeny texturní profilové analýze. Analýzou mouky bylo zjištěno, že vzorky splňují požadavky ČSN pro potravinářskou pšenici. Na základě pekařského pokusu a TPA můžeme konstatovat, že vzorek polohrubé mouky je ze všech nejvhodnější pro pekárenské využití.
URI: http://hdl.handle.net/10563/48986
Datum: 2020-02-17
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: C 55844


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
linhartová_2020_dp.pdf 1.535Mb PDF Zobrazit/otevřít None
linhartová_2020_op.pdf 730.2Kb PDF Zobrazit/otevřít None
linhartová_2020_vp.pdf 724.1Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet