Aplikace sterilizačních technik v potravinářském průmyslu a v obalové technice

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Aplikace sterilizačních technik v potravinářském průmyslu a v obalové technice

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Aplikace sterilizačních technik v potravinářském průmyslu a v obalové technice
Autor: Bartončíková, Michaela
Vedoucí: Lapčík, Lubomír
Abstrakt: V bakalářské práci je popisována problematika sterilizace obalových materiálů využívaných v potravinářském průmyslu. Důraz je kladen na vývoj, typy, kladné a záporné vlastnosti jednotlivých druhů obalů, dále na možné způsoby sterilizačního procesu, jeho popis a kontrolu a v neposlední řadě na legislativní požadavky platné jak pro EU, tak Českou republiku, které se k této problematice vztahují. Obaly, ve kterých jsou potraviny uchovávány či přepravovány se mohou stát zdrojem mikroorganismů, které jsou schopny negativně ovlivnit senzorické nebo mikrobiologické vlastnosti dané potraviny a potažmo naše zdraví jako finálních konzumentů.
URI: http://hdl.handle.net/10563/49145
Datum: 2020-02-17
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 56287


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
bartončíková_2020_dp.pdf 1.057Mb PDF Zobrazit/otevřít None
bartončíková_2020_op.pdf 838.7Kb PDF Zobrazit/otevřít None
bartončíková_2020_vp.pdf 882.5Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet