Hodnocení a změny vybraných druhů pěstovaných hub v průběhu úchovy a kulinární úpravy

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Hodnocení a změny vybraných druhů pěstovaných hub v průběhu úchovy a kulinární úpravy

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Hodnocení a změny vybraných druhů pěstovaných hub v průběhu úchovy a kulinární úpravy
Autor: Zbořil, Marek
Vedoucí: Mlček, Jiří
Abstrakt: Diplomová práce se zabývá pěstovanými druhy hub s ohledem na obsah antioxidantů, celkových polyfenolů a vybraných fenolových kyselin ve vývojových stádiích při různých technologických či gastronomických zpracováních. Teoretická část obsahuje obecnou charakteristiku hub; charakteristiku hlívy ústřičné (Pleurotus ostreatus) a žampionu dvouvýtrusého (Agaricus bisporus) a vliv jejich účinku na lidské zdraví spojeného se zkoumanými látkami. Dále obsahuje popis technologie pěstování a vybraných zpracování: houby čerstvé, vařené, sušené a skladované. V praktické části byl sledován obsah a změny výše zmíněných látek v hlívě ústřičné (Pleurotus ostreatus) a žampionu dvouvýtrusém (Agaricus bisporus) vzhledem ke zpracování a datu sklizně.
URI: http://hdl.handle.net/10563/49399
Datum: 2020-02-17
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 56697


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
zbořil_2020_dp.pdf 3.712Mb PDF Zobrazit/otevřít None
zbořil_2020_op.pdf 736.7Kb PDF Zobrazit/otevřít None
zbořil_2020_vp.pdf 839.7Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet