Vliv želatiny na vlastnosti emulzí stabilizovaných celulózovými nanokrystaly

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vliv želatiny na vlastnosti emulzí stabilizovaných celulózovými nanokrystaly

Show full item record

No preview available
Title: Vliv želatiny na vlastnosti emulzí stabilizovaných celulózovými nanokrystaly
Author: Andersová, Barbora
Advisor: Kašpárková, Věra
Abstract: Bakalářská práce se zabývá vlivem typu a koncentrace želatiny na vlastnosti a stabilitu emulzí stabilizovaných celulózovými nanokrystaly. Tyto emulze představují slibné systémy pro praktické aplikace, zejména díky své biokompatibilitě a biodegradabilitě. Teoretická část práce se věnuje emulzím, zvláště pak emulzím Pickeringovým, celulóze a jejím částicím a je představena i želatina. V praktické části je popsána příprava emulzních systémů stabilizovaných celulózovými nanokrystaly a jsou studovány vlivy koncentrace a typu želatiny, obsahu stabilizátoru, vzájemného hmotnostního poměru stabilizátoru a želatiny či hodnoty pH prostředí na vlastnosti a chování těchto systémů. Vliv uvedených parametrů na vlastnosti a stabilitu emulzí byl stanoven měřením velikosti emulzních kapek a potenciálu, ale taky i vizuálním a mikroskopickým pozorováním.
URI: http://hdl.handle.net/10563/50347
Date: 2022-02-25
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky
Discipline: Biomateriály a kosmetika


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
andersová_2022_dp.pdf 2.393Mb PDF View/Open None
andersová_2022_op.pdf 276.8Kb PDF View/Open None
andersová_2022_vp.pdf 826.7Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account