Využití biotechnologických postupů pro výrobu potravinářských barviv

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Využití biotechnologických postupů pro výrobu potravinářských barviv

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Využití biotechnologických postupů pro výrobu potravinářských barviv
Autor: Dudová, Pavlína
Vedoucí: Bučková, Martina
Abstrakt: Bakalářská práce se zaměřuje na potravinářská barviva a jejich výrobu pomocí biotechnologických postupů. V práci jsou charakterizovány hlavní skupiny přírodních barviv a jejich využití v jednotlivých odvětvích potravinářského průmyslu. Pozornost je věnována organismům, které se používají pro průmyslovou produkci potravinářských barviv. Mezi nejdůležitější producenty patří plísně, sinice a mikrořasy. Některé druhy bakterií a mikrořas jsou dnes ve stádiu výzkumu a vývoje. Dále jsou v práci obsaženy přínosy použití biotechnologií a porovnání s tradičním způsobem získávání přírodních pigmentů z rostlin. Hlavní výhody jsou rychlejší růst organismů a nezávislost na ročním období.
URI: http://hdl.handle.net/10563/50409
Datum: 2021-12-31
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Technologie potravin


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
dudová_2022_dp.pdf 2.349Mb PDF Zobrazit/otevřít None
dudová_2022_op.pdf 309.2Kb PDF Zobrazit/otevřít None
dudová_2022_vp.pdf 817.8Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet