Vliv vybraných hydrokoloidů na reologické vlastnosti drůbeží paštiky

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vliv vybraných hydrokoloidů na reologické vlastnosti drůbeží paštiky

Show full item record

No preview available
Title: Vliv vybraných hydrokoloidů na reologické vlastnosti drůbeží paštiky
Author: Zbrožková, Veronika
Advisor: Šenkýřová, Jana
Abstract: Diplomová práce se zabývá aplikací tří rozdílných bílkovinných hydrokoloidů (Vepro 95 HV, Vepro-Gel 100 PC, ScanGel A-95) do tepelně opracovaných masných výrobků, přesněji drůbežích játrovek. U modelových vzorků byl pozorován také vliv přídavku odlišné tukové složky do receptury (máslo / řepkový olej). Teoretická část pojednává o mase, surovinách a výrobním procesu paštik, dále také pojednává o vlivu přídavku hydrokoloidů do masných výrobků. Praktická část je zaměřena na výrobu modelových paštik a následné testování výrobků pomocí instrumentálních metod za účelem zjištění vlivu přídavku bílkovinného hydrokoloidu a odlišné tukové složky na chemické, texturní, reologické a senzorické vlastnosti drůbežích játrovek.
URI: http://hdl.handle.net/10563/50530
Date: 2021-12-31
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: -


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
zbrožková_2022_dp.pdf 2.683Mb PDF View/Open None
zbrožková_2022_op.pdf 234.0Kb PDF View/Open None
zbrožková_2022_vp.pdf 731.4Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account