Srovnání vlivu Na a K solí kyseliny fosforečné na vlastnosti šunky

DSpace Repository

Language: English čeština 

Srovnání vlivu Na a K solí kyseliny fosforečné na vlastnosti šunky

Show full item record

No preview available
Title: Srovnání vlivu Na a K solí kyseliny fosforečné na vlastnosti šunky
Author: Mráziková, Diana
Advisor: Šenkýřová, Jana
Abstract: Tato diplomová práce sa zabývá vlivem přídavku draselných a sodných fosfátových solí na vlastnosti vepřové šunky. Práce se zaměřuje jak na druh fosfátových solí tak i na množství použitého fosfátu. V teoretické části se zabývá charakteristikou šunek, přídavných látek a taktéž i technologickým zpracováním. Praktická část diplomové práce je orientovaná na výrobu modelových vepřových šunek. Jednotlivé modelové vepřové šunky jsou podrobené chemickým analýzám, rozboru barvy a hmotnostních ztrát při tepelné úpravě, texturním vlastnostem i senzorické analýze.
URI: http://hdl.handle.net/10563/50588
Date: 2021-12-31
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: -


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
mráziková_2022_dp.pdf 947.2Kb PDF View/Open None
mráziková_2022_op.pdf 731.8Kb PDF View/Open None
mráziková_2022_vp.pdf 728.6Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account