Využití ozonu v potravinářském průmyslu

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Využití ozonu v potravinářském průmyslu

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Využití ozonu v potravinářském průmyslu
Autor: Gryger, Tomáš
Vedoucí: Stěnička, Martin
Abstrakt: Hlavním cílem bakalářské práce je zmapovat možná využití ozonu v různých oblastech potravinářského průmyslu. Pozornost je věnována i širším historickým, legislativním, toxikologickým a technickým souvislostem, které spoluutváří celkový pohled na tuto problematiku. Jelikož je ozon silné biocidní činidlo, je těžištěm většiny jeho aplikací eliminace mikroorganizmů, popř. škůdců. Kromě toho jsou v práci popsána méně známá nasazení ve vztahu k úpravě vlastností surovin a potravin nebo degradaci chemických kontaminantů. Netoxický rozklad ozonu a další benefity plynoucí z jeho vlastností ho činí perspektivní alternativou k tradičním sanitačním prostředkům. Zmíněny jsou také deteriorativní účinky ozonizace na potraviny i obalové materiály.
URI: http://hdl.handle.net/10563/50755
Datum: 2021-12-31
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Technologie potravin


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
gryger_2022_dp.pdf 1.652Mb PDF Zobrazit/otevřít None
gryger_2022_op.pdf 821.6Kb PDF Zobrazit/otevřít None
gryger_2022_vp.pdf 823.2Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet